fbpx

Rosarium Westbroekpark

"De geschiedenis van het Westbroekpark"

Het Westbroekpark is een van Europa's mooiste parken. Dit 20 ha. grote "Engelsachtige" park is in de twintiger jaren aangelegd naar een ontwerp van Pieter Westbroek. Ter gelegenheid van het 50-jarig regeringsjubileum van Koningin Wilhelmina in 1948, werd in het park door de Nederlandse kwekers van bomen en struiken een jubileumexpositie ingericht.

Aan het in 1961 gerealiseerde Rosarium dankt het Westbroekpark haar internationale faam. Van juni tot november bloeien hier zo'n 20.000 rozen in 300 variƫteiten! Rozenkwekers uit de hele wereld zenden jaarlijks hun nieuwste kweekproducten naar het Westbroekpark, alwaar ze in de proeftuin geplant worden. Daar groeien ze twee jaar lang om te beproeven of ze tegen ons wisselvallige klimaat opgewassen zijn.


Van juni tot november bloeien hier zo'n 20.000 rozen in 300 variƫteiten

Ieder jaar vindt in juli het Internationale Rozenconcours plaats waarvoor uit de hele wereld rozenkwekers naar het Westbroekpark komen. Een deskundige jury aangevuld met een lekenjury keuren de rozen op hun kwaliteit. De prijswinnaar ontvangt, in aanwezigheid van veel hoogwaardigheidsbekleders, de Gouden Roos van de Gemeente Den Haag. In het Westbroekpark kunt u tevens een expositie bewonderen van zo'n 1000 soorten Nederlandse vaste planten. Het Westbroekpark is daardoor de mooiste "voortuin" van een koninklijke stad!


Het Westbroekpark is de mooiste "voortuin" van onze koninklijke stad

Beelden van het Westbroekpark

In het Westbroekpark staan een aantal beelden van beroemde kunstenaars waaronder de Zittende Vrouw van de Haagse beeldhouwer Theo van der Nahmer, het beeldje van de Gelaarsde Kat van Keller, de Haan van Jos van Riemsdijk en een gietijzeren sculptuur van Everdine Henny, voorstellende de Odysseus en de Sirenen. Direct naast het restaurant ziet u het beeld van kunstenares Berry Holslag genaamd "Het Gesprek"!